Bengaluppfödning i hemmamiljö - Jag befinner mig i uppsala län på en liten vacker plats kallad Grönö med mina underbara bengaler och fokuserar på hälsa, typ, extraordinärt mönster och fin mentalitet. Jag har även nyligen börjat fokusera på Cashmere (den långhåriga bengalen).

Mitt namn är Emelie-Jonella Sjöberg, 

Jag driver uppfödningen Bowspots sen 2014 och har under 5 år selekterat bengaler världen över. Det känns som dessa år har flugit förbi med en raketfart och även om jag mött motgångar så kan jag enkelt säga att ta på sig ansvaret att föda upp dessa helt fantastiska katter har det varit en underbar resa där jag fått lära mig så mycket, dels om mig själv och om rasen jag jobbar med. Att samla på mig erfarenheter och lära känna människorna som jobbar med samma mål som jag är superkul och jag skulle inte vilja byta bort detta mot något. Att föda upp blir ett livsverk, mitt egna livsverk och jag vill självklart göra det så bra som möjligt. Därför lägger jag mycket fokus på hälsa och mentalitet, jag vill jobba för att du som köpare ska känna dig trygg med ditt köp samt din nya familjemedlem och att ni tillsammans ska kunna få ett så långt och tryggt liv som möjligt. 

Att föda upp och lära känna sina linjer gör man inte på en kafferast, det tar år av hårt arbete och observation.

Mitt mål är att fortsätta jobba med de fantastiska bengalerna jag har här hemma, mina egna håriga familjemedlemmar som gärna berättar massvis på morgonen i form av mjau, följer mig vart jag än går och alltid får mig att skratta högt. De är livliga små rackare och det ska man vara förberedd på när man bestämt sig för att köpa en bengal - de är äventyrliga och modiga individer! 

Jag vill även trycka lite på att ryktet om att bengaler är mer allergivänliga än andra raser saknar vetenskapliga bevis. Det är självklart individuellt och man tål olika! Det är en fråga som jag ofta får, och svaret är alltså att det är upp till var och en. 

Har du frågor och funderingar får du gärna kontakta mig via hemsidan då jag svarar bättre på mail än i telefonen.  

"Breeding is a never ending education"

-Emelie Sjöberg 

Breed section : Bengal

 

Tidningar jag gjort för föreningen bengalkatten.